Goedkeuring gemeenteraad voor voorkeursvariant Bruisend Hart

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde woensdag 6 oktober voor de voorkeursvariant Groen Plein.

Op basis van de resultaten besloot het college vorige maand te kiezen voor de voorkeursvariant Groen Plein. Woensdagavond 6 oktober was de beurt aan de gemeenteraad en ook zij stemden met een ruime meerderheid voor.

U weet het vast nog wel: wij vroegen u om mee te denken over het Bruisend Hart – ook wel bekend als het Oosterspoorplein en omliggende straten - van Hilversum. Want hoe wilde ú dat het er hier uit kwam te zien? We ontvingen 572 ingevulde enquêtes. Op basis van de resultaten besloot het college vorige maand te kiezen voor de voorkeursvariant Groen Plein. Woensdagavond 6 oktober was de beurt aan de gemeenteraad en ook zij stemden met een ruime meerderheid voor.

 

Wat betekent dit?

Met de goedkeuring van de gemeenteraad kan de voorkeursvariant worden verwerkt in een zogenaamde ‘structuurvisie’. Hier wordt de toekomstige inrichting van het gebied vastgelegd, zoals welke straat waar komt, en waar de gebouwen ongeveer komen te staan. De structuurvisie ligt na goedkeuring van het college vier weken ter inzage, en het is dan ook mogelijk om hier een zienswijze op in te dienen om te laten weten wat u vindt.

 

En dan?

Na de ter inzagelegging van de structuurvisie waar nodig aangepast op basis van de zienswijzen en aangeboden aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad akkoord is, dan wordt het tijd voor het stedenbouwkundig plan. Hierin komen alle details van de herinrichting te staan. Bijvoorbeeld hoog en groot worden de gebouwen? Hoe zien de gebouwen eruit? Komt er wel of geen fontein? Waar kun je straks zitten? En komen er speelplekken voor kinderen? Vanzelfsprekend is dit ook een moment om van u te laten horen. Over het hoe, wanneer en waar hoort u natuurlijk van ons.   

 

Cookie-instellingen