Submenu

Tweede bouwteambijeenkomst Liebergerweg

15-07-2022

Woensdagmiddag 13 juli van 16:00-17:00 kwamen omwonenden en gemeente bijeen voor de tweede bouwteambijeenkomst.

Op basis van de vorige bijeenkomst en online opgehaalde input, zijn ontwerpers Daniël en Wolter aan de slag gegaan. Zij hebben een aantal ontwerpvarianten gemaakt voor het plein. Hierbij moesten keuzes gemaakt worden voor het behoud van de afscheiding tussen het plein en de straat vanwege de veiligheid en het toevoegen van extra groen. Ook ligt er een uitdaging in het verminderen van verstening, maar behoudt van een klein parcour voor steppende kinderen, of kinderen met loopfietsjes of skates. Ook moet de speeltuin een plek worden voor spelende basischoolkinderen, terwijl er nu vooral speelelementen voor kleine kinderen staan.

De ontwerpen zijn gezamenlijk besproken. Het doel van deze bijeenkomst was om een gezamenlijke voorkeur op te geven voor een ontwerp. De aanwezige omwonenden gaven aan een duidelijke voorkeur te hebben voor de ontwerpvariant met een combinatie van groen aan de randen van het plein, en verschillende speeltoestellen in het midden van het plein. Zo is er ook sociale controle en toezicht op het plein mogelijk. 

Derde bouwteambijeenkomst

Na de zomer volgt de derde en laatste bouwteambijeenkomst, waarbij er een voorlopig ontwerp wordt gemaakt op basis van de online input en eerdere bouwteambijeenkomsten. Wilt u hierbij zijn? Meldt u dan aan bij projectleider Gijs Savenije via g.savenije@hilversum.nl. In verband met vakantie neemt hij na 8 augustus contact met u op.

Cookie-instellingen