Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Onthulling Poëzie in de Swammerdamstraat

25-01-2020 1322 keer bekeken

Op verschillende plekken in Hilversum zijn afgelopen jaren gedichten in de openbare ruimte verschenen. Ook 1221 heeft nu een muurgedicht. Op 24 januari 2021 werd het gedicht in de Swammerdamstraat onthuld.

Het gedicht 'Spinnen van de straat verenigd u' gaat over de straat en is geschreven door Michelle van
Dijk, die zelf in de Swammerdamstraat woont. Geïnspireerd op dit gedicht heeft kunstenaar Jelle Slof drie schilderingen gemaakt die op verschillende plekken in de straat te bewonderen zijn. Deze schilderingen heeft hij niet in zijn eentje gemaakt, maar samen met bewoners en kinderen uit de wijk. Door een ontwerp te maken dat te schilderen is op nummer, kon iedereen meedoen en bijdragen. Tijdens een gezellige middag bij wijkcentrum De Geus zijn er mooie, nieuwe contacten ontstaan.

Dit project is een bijzondere samenwerking van bewoners, opbouwwerk, de gemeente, projectontwikkelaar en de kunstenaar. De slechte staat van de muur van de oude busremise is voor de bewoners geen fijn uitzicht. Met dit project komt daar verandering in. De kleurrijke schilderingen maken de straat levendig en het gedicht van Michelle past prachtig bij de straat.

Cookie-instellingen