Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Plein bij Wijkcentrum de Geus wordt opgeknapt

28-05-2021 1167 keer bekeken

Het plein bij Wijkcentrum de Geus wordt opgeknapt. Het nieuwe ontwerp van het plein is in samenwerking met de beheerders van het wijkcentrum gemaakt. Op de afbeelding ziet u het nieuwe ontwerp.

De Geuzenbuurt kenmerkt zich door een beperkt aantal pleinen, zeker in vergelijking met de andere buurten in postcodegebied1221. Met het opknappen en meer toegankelijk te maken van het voorplein krijgt de buurt er, naast het onlangs opgeknapte plein aan de Leeghwaterstraat, nog een fijne plek met ruimte voor meer ontmoeten en groen. Daarnaast is er vanuit de beheerders en vrijwilligers betrokken bij De Geus een grote behoefte om het buitenterrein verder op te knappen en te voorzien van meer groen, naast de al aanwezige moestuin. Op 12 mei heeft de raadscommissie positief besloten over het beschikbaar stellen van budget voor de herinrichting van drie pleinen: de Kleine Drift, Ampèrestraat en het plein bij Wijkcentrum de Geus. Op 2 juni wordt dit ook nog voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting start dit uitvoering dit najaar.

Cookie-instellingen