Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Resultaten enquête Bruisend Hart

15-08-2021 1393 keer bekeken

Van 28 juni tot en met 10 juli 2021 vroegen wij Hilversummers via een enquête naar hun meningen en ideeën over de toekomstige ontwikkeling van het Bruisend Hart. We ontvingen maar liefst 572 ingevulde enquêtes! We willen alle deelnemers enorm bedanken voor het invullen van de enquête.

De resultaten geven een goed beeld van de ideeën over de verschillende varianten voor de toekomst van het Oosterspoorplein en omgeving. De enquête is 572 keer ingevuld, zowel door bewoners uit Oost/Noordoost (circa 75%), als uit andere wijken in Hilversum. Hieronder enkele eerste resultaten

Nieuwe (stedenbouwkundige) opzet wenselijk

Uit de resultaten blijkt dat er behoefte is aan een nieuwe (stedenbouwkundige) opzet van het gebied. Op basis van de reacties van respondenten voldoen variant 2 ‘Park’ en variant 3 ‘Plein in de buurt’ hier het beste aan. Om een goede sociale veiligheid te creëren geeft Variant 3 samen met de meest gekozen sfeerbeelden een goede basis voor een nieuwe opzet.

Variant 1, ‘Bestaande structuur’, scoort niet hoog op de voorgestelde thema’s in de enquête zoals ontmoeting, groen en sociale veiligheid. Aandachtspunten in de nieuwe structuur zijn volgens de respondenten een goede, prettige verbinding met het centrum, de samenhang met de omgeving en de kans om aantrekkelijkere voorzieningen te maken.

Een groen plein met ruimte voor ontmoeting en goede voorzieningen

Respondenten vinden ‘Groen’ een heel belangrijk thema. Groen spreekt hen dan ook aan in Variant 2, ‘Park’, en in het voorstel van de twee buurtbewoners. Respondenten zien graag een plein met veel groen, ruimte voor ontmoeting, zitplaatsen en spelen. Ook overzicht en een ruimtelijke opzet vinden zij belangrijk.

De nieuwe gebouwen zien de respondenten graag in een ‘Hilversumse’ stijl, met een open karakter. In de gebouwen is er behoefte aan cafés, koffiebars en terrasjes, (buurt)winkels, lokale ondernemers en maatschappelijke voorzieningen, zoals een kinderdagverblijf of bibliotheek. Daarnaast zien de respondenten hier graag nieuwe woningen komen.

Meerderheid voor een knip van het autoverkeer

De meerderheid van de respondenten ziet graag een knip voor autoverkeer op het plein. Over een nieuwe (verhoogde) noord-zuidverbinding voor autoverkeer zijn de meningen verdeeld. Respondenten zien wel graag een noord-zuidverbinding voor fietsers en zoveel mogelijk ondergronds parkeren van auto’s en stallen van fietsen.

U kunt alle resultaten hier bekijken.

Op donderdag 19 augustus geeft de gemeente, op twee momenten, om 19.30 uur en om 20.30 uur in Theater Santbergen een toelichting op de resultaten van de enquête. U kunt zich hiervoor aanmelden via 1221@hilversum.nl.

Cookie-instellingen