Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Nieuwe fase herontwikkeling Van Son

06-04-2022 574 keer bekeken

De herontwikkeling van de Van Son inktfabriek is een stap dichterbij na het tekenen van een intentieovereenkomst. De initiatiefnemers en de gemeente spreken hiermee de intentie uit om samen het plan verder uit te werken. 

De Koninklijke drukinktfabriek Van Son is sinds 1921 actief geweest in Hilversum. Vorig jaar december heeft het bedrijf na 100 jaar de deuren gesloten. Hiermee komt een einde aan een stukje Hilversumse geschiedenis, maar het is tegelijkertijd ook het begin van een nieuw hoofdstuk. 

De fabriek zal plaatsmaken voor een gemengd woon- en werkgebied. Hierin is ruimte voor 171 woningen en 765 vierkante meter werkruimte. Ook wordt groen toegevoegd dat openbaar toegankelijk is. “Ik ben blij dat ik aan het einde van mijn wethouderschap deze ondertekening van de overeenkomst voor het Van Son terrein kan doen”, vertelde wethouder Floris Voorink. “Want hiermee maken we Hilversum weer een stukje mooier en groener. En heel belangrijk ook de bewoners rondom het Van Son terrein zijn blij en tevreden met de plannen.”

Het voorstel en het overeenkomen van de intentieovereenkomst zijn de eerste stappen naar de herontwikkeling van het Van Son terrein. De plannen zijn inmiddels meerdere keren met buurtbewoners en belanghebbenden gedeeld en besproken tijdens verschillende participatieavonden. In de komende fase zal het voorstel verder worden uitgewerkt. Denk hierbij aan de inpassing van het groen, het parkeervraagstuk en de waterbergingsopgave. Ook hier worden bewoners weer bij betrokken. 

Cookie-instellingen