Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Gemeente & ontwikkelaar tekenen anterieure overeenkomst Wybertjesfabriek

27-05-2022 407 keer bekeken

De gemeente en ontwikkelaar van de Wybertjesfabriek - Wybert C.V. - hebben een anterieure overeenkomst getekend. Dat betekent een stap dichterbij een nieuwe ontwikkeling aan de Larenseweg 125.

In het planvoorstel van de ontwikkelaar komt op de plek van de oude Wybertjesfabriek ruimte voor wonen en werken: 56 woningen in een groene omgeving, maar ook genoeg ruimte voor de bestaande werkgelegenheid. De 1.100 m2 kantoorruimte heeft inmiddels al vormgekregen op het naastgelegen terrein aan de Larenseweg 123. Afgelopen najaar heeft Hilversums schoonmaakbedrijf Westerveld hier zijn intrek genomen.

 

Het tekenen van de overeenkomst is een volgende stap in de ontwikkeling van de locatie. In de anterieure overeenkomst zijn afspraken gemaakt over het definitieve programma, het inrichtingsplan voor de buitenruimte en het parkeren.

Wybertjesfabriek & Chw Bestemmingsplan 1221

Het planvoorstel voor de Wybertjesfabriek is meegenomen in het ontwerp bestemmingsplan van 1221 dat in april 2022 ter inzage lag. Naar verwachting wordt het bestemmingsplan in het najaar van 2022 besproken door de gemeenteraad. Als de gemeenteraad instemt met het bestemmingsplan volgt de vergunningsaanvraag voor het plan en start de bouw in de loop van 2023.

Cookie-instellingen