Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Samen werken aan meer groen

30-06-2022 342 keer bekeken

Dankzij het werk van een aantal omwonenden staan er verschillende, prachtige planten in een van de borders op het Lucent-terrein. Een deel van de planten staat inmiddels in bloei. Een mooi bewonersinitiatief en een mooie stap richting een groener 1221.

“We zijn allemaal inwoners van hetzelfde nieuwbouwproject op het Lucent-terrein”, vertelt initiatiefnemer Rolf Bruijn. “Om handtekeningen binnen te halen voor de subsidie om de border te vergroenen, heb ik een oproep gedaan in whatsappgroepen en de Facebookgroep voor alle Lucent-bewoners. Na het toekennen van de subsidie heb ik een nieuwe whatsapp-groep gemaakt en daar zitten nu 23 bewoners in. Ongeveer de helft daarvan is actief bij het beheer van de border.”.

De bewonersgroep gaat de aangeplante planten in de border onderhouden. De wens is om in de border ook ruimte te maken voor meer wilde bloemen.

Meer groen in 1221

De gemeente werkt hard aan meer groen in 1221, o.a. door het opknappen van een aantal pleinen. Wilt u ook meer groen in uw straat of buurt? U kunt gemakkelijk boomspiegels – de ruimte rondom bomen – adopteren en hier planten aan toevoegen. De gemeente stelt hiervoor planten en gereedschap beschikbaar.

Lees meer over het adopteren van boomspiegels

Cookie-instellingen