Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Anterieure overeenkomst Lijsterweg/Zuiderweg gesloten

14-07-2022 428 keer bekeken

De gemeente en MVM Ontwikkeling van de ontwikkellocatie aan de Lijsterweg/Zuiderweg hebben een anterieure overeenkomst gesloten. In deze overeenkomst staat dat de locatie straks plek biedt aan 55 woningen en enkele kleine werkruimtes

De helft van deze woningen valt in het middeldure segment. De maximale huurgrens is €760,- per maand. De middeldure koophuizen zullen tussen de €324.000 en €400.000 gaan kosten. Een derde van de woningen valt in het sociale segment, dat betekent dat er een maximale huur tot de liberalisatiegrens van €760,- per maand kan worden gevraagd. De overige woningen zijn voor de vrije verkoop. In lijn met de grote wens van omwonenden komt er tussen de Lijsterweg en de Zuiderweg een groene wandelverbinding.

In deze overeenkomst staan afspraken over het definitieve programma, en het inrichtingsplan voor buitenruimte en parkeren. Met het tekenen van deze overeenkomst komt de ontwikkeling van de locatie een stap dichterbij. Als de raad instemt met het bestemmingsplan dat naar verwachting in het najaar van 2022 besproken wordt, volgt de vergunningsaanvraag voor deze ontwikkellocatie. Dan kan in de loop van 2023 gestart worden met bouwen.

Anterieure overeenkomst nummer drie

In postcodegebied 1221 komen er in totaal 1.150 woningen bij tot het jaar 2030. Dit is onderdeel van de Hilversum-brede opgave om tot 2030 in totaal 3.000 woningen bij te bouwen, als bijdrage aan het oplossen van de crisis op de huizenmarkt. Na veel participatie en planvorming zijn de afgelopen tijd twee anterieure overeenkomsten getekend: voor het Hunkemöller-terrein (278 woningen) en de Wybertjesfabriek (56 woningen). Voor de Grote Sigarenfabriek is er een goedgekeurde vergunning voor het ontwikkelen van 77 woningen. Met het tekenen van de anterieure overeenkomst van de Zuiderweg/Lijsterweg komt het totale aantal anterieure overeenkomsten nu op drie. Dat betekent dat de bouw van in totaal 466 woningen vastligt, als het bestemmingsplan onherroepelijk wordt vastgesteld dit najaar. 

Cookie-instellingen