Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Coalitieakkoord 2022-2026: Wat betekent dit voor 1221?

27-07-2022 746 keer bekeken

Foto: Karin Walters, wethouder voor o.a. programma 1221 (incl. Bruisend Hart & Groene Loper) en wijkwethouder Hilversum-Oost.

Op 1 juni presenteerde het toen kandidaat-college het nieuwe coalitieakkoord. In het coalitieakkoord staan de plannen van het college voor de komende vier jaar (2022- 2026).Het college zoekt de samenwerking met de raad én Hilversummer bewust op. “We willen dat ook de generaties na ons van Hilversum kunnen genieten (…) En dat willen we vooral samen doen. Samen met de hele gemeenteraad, met de Hilversummers en met alle andere partijen in de stad”, laat het nieuwe college weten in de introductie van het stuk. 

1221: wonen en groen

In het coalitieakkoord is ook benoemd dat we onveranderd doorgaan met de plannen voor 1221. Dat betekent dat er een aantal woningen wordt gebouwd, zodat we er in 2030, in 1221 en elders, zo’n 3000 nieuwe woningen bij hebben. Naast wonen komt er meer ruimte voor werken en openbaar groen. De gemeente werkt de komende jaren ook verder aan de plannen voor Bruisend Hart. We starten niet direct met de uitwerking van de plannen. Het college voorkomt zo dat er overal tegelijktertijd gewerkt wordt. 

Nieuwe wethouder 1221

Tot slot, in het nieuwe coalitieakkoord staat ook de nieuwe portefeuilleverdeling en wijkwethouderschap: Welke wethouder is waarvan? En welke wethouder is extra betrokken bij welke wijk? De komende vier jaar is Karin Walters verantwoordelijk voor ontwikkelingen in 1221, waaronder Bruisend Hart. Ook zal zij het wijkwethouderschap van Oost op zich nemen. 

Benieuwd naar het hele coalitieakkoord? 

Coalitieakkoord

 

Cookie-instellingen