Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Jac. P. Thijsseplein: Van grijs naar groen

25-08-2022 1543 keer bekeken

Het is alweer even geleden dat er samen met bewoners plannen zijn gemaakt voor het Jac. P. Thijsseplein. Dat de stenen bedoening plaatsmaakt voor groen is een feit. Maar, hoe staat het met de ontwikkelingen?

In februari keurde de gemeenteraad de kredietaanvraag voor de (groene) herinrichting van het plein unaniem goed. Achter de schermen is ondertussen hard gewerkt en met succes; op 7 november starten de werkzaamheden om uiterlijk in maart 2023 een mooi, groen plein op te kunnen leveren. Omwonenden ontvangen volgende week een brief op de mat over wat dit praktisch voor hen betekent. 

Het vergroenen van 1221, onder de noemer Groene Loper, is een belangrijke opgave uit de Gebiedsagenda 1221. Voor het Jac. P. Thijsseplein is samen met omwonenden een ontwerp gemaakt. In het ontwerp is meer ruimte voor groen, spelen en biodiversiteit, op basis van de ambities van de Gebiedsagenda 1221 en de wensen van omwonenden.

 

Cookie-instellingen