Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Update werkzaamheden speelpleinen Liebergerweg & Galvanistraat

22-02-2024 520 keer bekeken

In de wijk 1221 is er niet veel groen. Meer groen in elke buurt heeft veel voordelen voor ieders geestelijke en lichamelijke gezondheid en voor het milieu. De vraag naar meer groen is groot in zowel de Geuzenbuurt als in de Electrobuurt en Kleine Driftbuurt

Met de ontwikkeling van de 'Groene Loper' komen we aan deze vraag tegemoet en verbinden we de verschillende buurten in 1221 met elkaar. Er zijn al veel pleinen vergroend. Dit jaar zijn de pleinen aan de Liebergerweg en Galvanistraat aan de beurt.

Vorig jaar is er in bouwteams nagedacht over een nieuw, groen ontwerp voor de speelplekken aan de Liebergerweg en de Galvanistraat. Bouwteams bestonden uit ontwerpers van de gemeente, de projectleider en verschillende bewoners. Het plan was om gelijktijdig met de werkzaamheden aan beide pleinen te beginnen. Bij de Galvanistraat zorgden saneringswerkzaamheden (verwijderen van vervuilde grond) voor vertraging, en ook heeft het een paar weken gevroren. Daarom is besloten om de focus te leggen op de werkzaamheden aan de Liebergerweg, waardoor dit plein nu bijna klaar is. Binnenkort ontvangt u een aankondiging voor de feestelijke opening van dit plein.

Het later starten van de werkzaamheden aan de Galvanistraat (halverwege januari in plaats van halverwege februari) heeft geen invloed op de planning. Omdat het plein aan de Liebergerweg nu klaar is, wordt er nu volledig gefocust op de Galvanistraat. Volgens de planning wordt de Galvanistraat nog steeds halverwege april opgeleverd.

Cookie-instellingen