Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Stadsfonds Hilversum: voor financiële steun bij uw buurtideeën

28-03-2024 115 keer bekeken

In Hilversum is er een fonds waar ondernemers en organisaties financiële steun kunnen aanvragen voor projecten die de stad aantrekkelijker maken op economisch, sociaal en cultureel gebied: Het Stadsfonds Hilversum. De afgelopen 9 jaar heeft het fonds al veel projecten ondersteund.

Hilversum op de kaart

Stadsfonds HIlversum kijkt graag mee naar vernieuwende manieren naar het economische, sociale en culturele klimaat om de stad bekender te maken. Het is aan ondernemers en organisaties om samen het voortouw te nemen en anderen enthousiast te maken, maar het Stadsfonds ondersteunt graag. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven waarbij sport iets kan betekenen voor bedrijven, organisaties, bezoekers en inwoners van Hilversum.

Belangrijke voorwaarde

Een belangrijke voorwaarde om financiële steun te ontvangen, is dat een plan, project of concept dat door meerdere partijen wordt gesteund. Het gaat niet alleen om één onderneming of één organisatie die het idee bedenkt en uitvoert, maar om een samenwerking. Een organisatie ontwikkelt het idee en betrekt anderen om het plan te verbeteren en concreet te maken. De uitvoering kan mogelijk door een andere partij worden gedaan. Kijk hier eens voor inspiratie en nieuwe initiatieven.

Voor welk Hilversums gebied is het Stadsfonds?

Het geld uit het Stadsfonds is voor heel Hilversum. Voor een goede verdeling van het geld uit het Stadsfonds is Hilversum opgedeeld in “trekkingsgebieden”. Elk gebied heeft een eigen budget.

Bekijk het financiële overzicht

Enthousiast geworden?

Dit voorjaar zijn er een paar bijeenkomsten in 1221 om te brainstormen over wat goed is voor de wijk en waar het Stadsfondsgeld voor gebruikt kan worden. Wilt u hier bij zijn? Of ziet u kans om samen met anderen op een specifiek onderwerp iets te organiseren? Meld je dan bij Ingrid Geul, de Stadsfondsmanager. Zij verbindt u met anderen en helpt u met de aanvraag voor financiële steun.

Cookie-instellingen