Submenu

Klaar

Het Jac. P. Thijsseplein is vergroend en opgeknapt. Belangrijke uitgangspunten waren meer ruimte voor groen, water en speelmogelijkheden. Het plein was namelijk erg versteend. Daarnaast moest het plein ook goed toegankelijk zijn en een plek worden voor ontmoeten. Het totale plein is 3100 m² groot; waarvan in de oude situatie 1210 m² ruimte voor groen was en het nieuwe plein maar liefst 2700 m².

Water en wandelen

Verschillende zones worden aan elkaar verbonden via een glooiende wandelroute over het plein, die zowel schuin over de lengte als in de breedte loopt. Voor het waterelement op het plein is een (grond)waterpomp en een wadi aangelegd. Dit is een natuurlijke greppel waar water bij hevige regenval in kan lopen en wat ook leuk is om in te spelen.

Een toegankelijk plein

Daarnaast is zorg besteed aan een fijne plek voor ontmoeten en voor toegankelijkheid. Op het plein vind je speel- en sporttoestellen en de brede ingang is geschikt voor grotere rolstoelen en scootmobielen. Bij de keuze voor planten, bomen en bloemen is ook gelet op het vergroten van de biodiversiteit. Dus veel verschillende soorten groen, wat goed is voor veel verschillende insecten en vogels.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen